Založ si blog

.kým nezapadne.

Tie rána, keď človek vstáva a celé jeho predošlé prežívanie prestalo existovať. Keď sa život začína počítať práve od toho momentu, keď mu slnko zaželá dobré ráno prvým lúčom. Keď cez zatvorené oči vidí záhradu a nový deň. Otravne sa skrýva, pred úplným precitnutím do tohto sveta. Zostatky krás pominú, slastné zvyšky snov, ešte z predošlého večera za barom s poprekacovanými pohárikmi alkoholu, pomaly sknúcim a šíriacim svoj zápach, na zle poutieranom pulte tmavého podniku. „Toto všetko sa zostará!“  nádherná cigaretová vôňa, vkráda sa od otvorených dverí do iného sveta. Rozhovory letných ľudí tiahnú sa z tade a strácajú v tónoch tichej gitarovej hudby. Zastaviť, zas zavrieť oči a snívať. Popísaná tabula rasa zaznamenáva ďalšie a ďalšie ryhy pekných pocitov. Duša sa otvára, i keď sa bojí, otvára sa novému prichádzajúcemu slnku, ktoré len ukradomky pohládza, a zas odchádza inam, dať niekomu energiu.  Slobodné je vedomie ľudské. Slobodné sú pocity, túžby, slobodné sú i slzy. Slobodný ja každý jeden deň.

. neprečítaný.

08.04.2017

Pod pažami zaseknuté háky, za ušami jeho oči …, Vonku snežili lupene, tie prekliate, z kvetov jari… … zabijú ťa… tráp moje zmysly , padám na hranu , jemne stekajú vlasy, prúdom do hrstí … smiechu a špiny Nestojím na zemi … des, dojatie a stud. Niekto ťa vzal a obrátil naruby. Vedome pritakám, slučke okolo krku, „Ako sa to ku mne [...]

. presvedč.

20.10.2016

utopiť psa a s ním i svoju mačaciu dušu… každý deň si zúfalo žiadať o viac času… vzrušením plynie tisíckrát rýchlejšie, tak mi zas, strč prst do úst… pod nami priepasť, tisíca uhlov pohľadov.. doba… tak nádherne klzká.., zviaž mi ruky za chrbát a obes nádej, presvedč, že básnici neklamú…

. zbytky.

17.01.2016

Ranné zore píše na rozmočený inkoust, papierom. Vločky milióna metafor života, padajú do mojej roztrhanej hrude. Hmla medzi stromami, hry a ľudia, ktorí ich tak ničia… pália. Slasť! Dym stúpajúci z polí čerstvej matky zeme. Milión kilometrov domov… nie a nie sa tam opäť vrátiť… Milión želaní prerečie cez lačnú papuľu, kým zabijem svoju podstatu. [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.