Založ si blog

.mravy.

Nečakala…nemala prečo…nechala si svet padnúť k nohám. A zo všetkého, toho, čomu ona hovorila jej bláznovstvá postupom času začal tento svet robiť formu. Otrasnú a tuctovú. Všetká tá márna snaha, roky sĺz, potoky času a milióny okamihov vycerených zubov. úprimne sa smiala málo, len druhým.

Keď zistila, že začína prichádzať o elementy, maličké kúsky toho najcennejšieho, ľakla sa.

Bála sa vždy, bojí sa viac. Nechce pustiť ten pocit. Nechce nechať zničiť to čo je z nej. Ale svet nedáva na výber, urobí z človeka len človeka. Nikdy nechcela byť jednou z nich.

Porušila mravy, aby nikdy nezabudla, prečo ich porušila. Neverila že bude silno odolávať tomu podivnému svetu a neverila, že raz ju  nepochová.

Nechala si do duše vyryť spomienku. Aby nikdy nezabudla na to čím nebola. Aby vedela, že bolesť, svinskosť, špinavosť a skurvenosť sú stále niekde okolo.

Chce navždy vedieť a pamätať, prečo tu bola a je. Bojí sa, že i tá bolesť sa stratí časom zostará. Že to, čo malo vydržať je slabé. Neverila, neverí tým divným ľuďom. Robia si svet komplikovaným.

Sú jej na smiech.

Vie to.

 

. neprečítaný.

08.04.2017

Pod pažami zaseknuté háky, za ušami jeho oči …, Vonku snežili lupene, tie prekliate, z kvetov jari… … zabijú ťa… tráp moje zmysly , padám na hranu , jemne stekajú vlasy, prúdom do hrstí … smiechu a špiny Nestojím na zemi … des, dojatie a stud. Niekto ťa vzal a obrátil naruby. Vedome pritakám, slučke okolo krku, „Ako sa to ku mne [...]

. presvedč.

20.10.2016

utopiť psa a s ním i svoju mačaciu dušu… každý deň si zúfalo žiadať o viac času… vzrušením plynie tisíckrát rýchlejšie, tak mi zas, strč prst do úst… pod nami priepasť, tisíca uhlov pohľadov.. doba… tak nádherne klzká.., zviaž mi ruky za chrbát a obes nádej, presvedč, že básnici neklamú…

. zbytky.

17.01.2016

Ranné zore píše na rozmočený inkoust, papierom. Vločky milióna metafor života, padajú do mojej roztrhanej hrude. Hmla medzi stromami, hry a ľudia, ktorí ich tak ničia… pália. Slasť! Dym stúpajúci z polí čerstvej matky zeme. Milión kilometrov domov… nie a nie sa tam opäť vrátiť… Milión želaní prerečie cez lačnú papuľu, kým zabijem svoju podstatu. [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.