Založ si blog

.špendlíky.

Možno všetky zemské krásy nie sú krásami, keď im všetci nevieme porozumieť. Unášaná a ošlahávaná okovami tohto sveta, zapozerávam sa cez zapršané okno auta, ktoré vezie ma do neznámej krajiny ľudských vzťahov. Premýšľam, Báť sa alebo sa poddať. Oslobodiť svoje malé jemné odporné živly a poslať ich do predu, aby sa poriadne vybláznili, vyšpliechali, aby boli samy sebou. Okúňa sa na mňa svet tam vonku a možno sú kvapky dažďa len hrou na vodu. Stále je to tu príliš záhadné, príliš iné, divné, nepáčiace sa.

Zrnká cukru sypem na jazyky ľudských hadov, prehĺtam pohľady, smejem sa satisfakcii. Existujú ešte dôkazy o tom, že sa to tu dá zniesť? Možno, len rýchlo, rýchlo, zachytiť všetky svoje podoby! Nič z tohto biedneho sveta nemôže byť naozaj.

Zanecháva nedopovedané vety, prekliate myšlienky. Sú? Len večer, keď životy sa končia, aby ráno boli čerstvé pre robenie nových chýb. Len ráno, keby je možné ešte v niečo uveriť. A len sen, kedy možno prichádzame, skutočne do skutočného sveta, len sám sa zdá byť horký.

Po zimomriavkach vkrádam sa do zreničiek eufórie. Klamlivé hoblinky zlatej nádeje, dávno spochybnené „dokonalým“ svetom okolo. Plač je hranica medzi šťastím a bôľom, zaťaté zuby lepšieho pocitu, bolesť je to, prečo sa smejeme. A pravdu sveta máme vyrytú v dúhovkách. Čítať si z očí čosi o sebe, len o tom nevieme, nechceme.

Ničí sa ničí všetko okolo. Samé, s nami, sa sami.

 

. neprečítaný.

08.04.2017

Pod pažami zaseknuté háky, za ušami jeho oči …, Vonku snežili lupene, tie prekliate, z kvetov jari… … zabijú ťa… tráp moje zmysly , padám na hranu , jemne stekajú vlasy, prúdom do hrstí … smiechu a špiny Nestojím na zemi … des, dojatie a stud. Niekto ťa vzal a obrátil naruby. Vedome pritakám, slučke okolo krku, „Ako sa to ku mne [...]

. presvedč.

20.10.2016

utopiť psa a s ním i svoju mačaciu dušu… každý deň si zúfalo žiadať o viac času… vzrušením plynie tisíckrát rýchlejšie, tak mi zas, strč prst do úst… pod nami priepasť, tisíca uhlov pohľadov.. doba… tak nádherne klzká.., zviaž mi ruky za chrbát a obes nádej, presvedč, že básnici neklamú…

. zbytky.

17.01.2016

Ranné zore píše na rozmočený inkoust, papierom. Vločky milióna metafor života, padajú do mojej roztrhanej hrude. Hmla medzi stromami, hry a ľudia, ktorí ich tak ničia… pália. Slasť! Dym stúpajúci z polí čerstvej matky zeme. Milión kilometrov domov… nie a nie sa tam opäť vrátiť… Milión želaní prerečie cez lačnú papuľu, kým zabijem svoju podstatu. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.