Založ si blog

.odpvede.

„…… há !, Rozcapila oči, ako puklice, pozerala do fialového svetla.

„Predstav si, že sebectvo sa dnes už netrestá…“

“ To nemôže byť možné…., už platia nové zákony?“

Skutočne, sadol si obďaleč a pozoroval ako jej puklice uprene ale strnulo hľadia, pozerajú. Hudba nehrala tak hlasno aby nebolo počuť šialené srdce.

„Častejšie je to o dávaní, než o dostávaní….“

“ Nesúhlasím, nesúhlasím..!“

Kričala ako zmyslov zbavená a potom spadla na zem. Nepomohol jej vstať, načo, vedela to sama. vedel že je slepá, že jej oči sú len hrou na zrak, i tak jej nepomohol… Na to bol príliš podľa novej módy.

“ Dnes už nejde ani o to do kedy vydržíš,  ale ako rýchlo  opäť nájdeš to čo potrebuješ..“

“ …chcem cítiť umenie…“ povedala dvíhajúc sa zo zeme.

„Lenže dnes vládne matéria, tak už prestaň žiť v inom svete!“ Pozrela na zem, bolesť prišla príliš silná aby vstala, prestala plakať.

Zmizla, samota má svoje plusy. Osirel. Rozplynuli sa v sebeckosti, ktorá sa netrestala odjakživa. Stratila sa , podstaty sa ťažko menia. V podstate , raz ako vo svojom svete, žili spolu. Túžba splynúť v abstraktnom svete umenia ju uhnala. Tak zanikol pocit dojímania, vychrtlé nohy prechádzajúce sa po námestiach miest plných špiny. Prečo ľudia darujú svoje smútky jeden druhému ? Pohádané okolnosti, vykašlali sa jedna na druhú, nerozlučné sestry.

“ Chceš predsa ľudom rozdávať radosť… nie…?“

„Na to ich musíš mať aspoň trochu rád….“

„……. a nemaš…?“

„… nie…“

 

 

. neprečítaný.

08.04.2017

Pod pažami zaseknuté háky, za ušami jeho oči …, Vonku snežili lupene, tie prekliate, z kvetov jari… … zabijú ťa… tráp moje zmysly , padám na hranu , jemne stekajú vlasy, prúdom do hrstí … smiechu a špiny Nestojím na zemi … des, dojatie a stud. Niekto ťa vzal a obrátil naruby. Vedome pritakám, slučke okolo krku, „Ako sa to ku mne [...]

. presvedč.

20.10.2016

utopiť psa a s ním i svoju mačaciu dušu… každý deň si zúfalo žiadať o viac času… vzrušením plynie tisíckrát rýchlejšie, tak mi zas, strč prst do úst… pod nami priepasť, tisíca uhlov pohľadov.. doba… tak nádherne klzká.., zviaž mi ruky za chrbát a obes nádej, presvedč, že básnici neklamú…

. zbytky.

17.01.2016

Ranné zore píše na rozmočený inkoust, papierom. Vločky milióna metafor života, padajú do mojej roztrhanej hrude. Hmla medzi stromami, hry a ľudia, ktorí ich tak ničia… pália. Slasť! Dym stúpajúci z polí čerstvej matky zeme. Milión kilometrov domov… nie a nie sa tam opäť vrátiť… Milión želaní prerečie cez lačnú papuľu, kým zabijem svoju podstatu. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.