Založ si blog

. telo snehom pohľaď.

Z drahých obrazov, vyrezávam si stredy, a lepím si do hajzla, nech sa moje oči nenudia, ked konám nečisté veci.

A tie slizké jaštery, čo sa trápia a smejú a zas trápia. So zarámovanými hlavami, prepínajú si tváre ako programy.

Na narodeniny dostávať kľúčiky od ďalších a ďalších komnátok. Každá k inému kúzlu života. Odomkýnať diveročká do svetov.

A potom že, svet je skvelé miesto kam sa narodiť, a každému z nás tečie po tvári jeden pluvanec. Za malé výčiny celého ľudstva. Moderný človek je dnes ten čo čaká pred obchodmi a žobre. Ten čo sa opíja pocitmi tých najlacnejších fejkov, na ktoré iní ani okom nemrknú.

Moderný človek je ten, čo smrdí závisťou a pýchou kdesi vonku na okraji mesta, čo má červenú tvár, hnisavé zuby a zvesenú hlavu pod plecami.

Moderný človek ten, čo stratil všetky nádeje a ideály na normálny život.

Bezdomovec. Socka, špina, ľudské nešťastie – je moderný človek.

Prestrašené pocity keď tancujem na hrane zákonnej normy a ešte krajšie keď sa chtiac nechtiac zošmykávam dole popri nápise peklo. Sú, len ich treba začať vidieť.

Keď žeravé telo tečie po skalách, srdce, uzol žuly a diamantu, poskladané bez života obdarúva divími údermi hruď. Príliš dlho a krásne sa dá žiť…

Existuje jedna jediná čistá a dokonalá, ja, telo srieňom p(o)rikryté…..

 

. neprečítaný.

08.04.2017

Pod pažami zaseknuté háky, za ušami jeho oči …, Vonku snežili lupene, tie prekliate, z kvetov jari… … zabijú ťa… tráp moje zmysly , padám na hranu , jemne stekajú vlasy, prúdom do hrstí … smiechu a špiny Nestojím na zemi … des, dojatie a stud. Niekto ťa vzal a obrátil naruby. Vedome pritakám, slučke okolo krku, „Ako sa to ku mne [...]

. presvedč.

20.10.2016

utopiť psa a s ním i svoju mačaciu dušu… každý deň si zúfalo žiadať o viac času… vzrušením plynie tisíckrát rýchlejšie, tak mi zas, strč prst do úst… pod nami priepasť, tisíca uhlov pohľadov.. doba… tak nádherne klzká.., zviaž mi ruky za chrbát a obes nádej, presvedč, že básnici neklamú…

. zbytky.

17.01.2016

Ranné zore píše na rozmočený inkoust, papierom. Vločky milióna metafor života, padajú do mojej roztrhanej hrude. Hmla medzi stromami, hry a ľudia, ktorí ich tak ničia… pália. Slasť! Dym stúpajúci z polí čerstvej matky zeme. Milión kilometrov domov… nie a nie sa tam opäť vrátiť… Milión želaní prerečie cez lačnú papuľu, kým zabijem svoju podstatu. [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.