Založ si blog

.malý svet na jazyku.

Končekmi prstov namočenými do farebnej roztopaše, kreslím svet v hlave, iného živlu.

Zem pod nohami je taká istá, hreje, dáva to čomu hovoríme, život trochu inak.

Po dúškoch naberám pohľady, krásy, ktoré ľudské oko zazrie len málokedy.

Rátam okamihy, farebné slzy, túžia nikdy neprísť o spomienky. Ruky stratené vo vzduchu, rozhadzujú životy keby mohli.

A s očami zahalenými rúškom tajomstva smejem sa do steny.

Bezradné roztopaše, v žalúdku mi zavládajú pocity, tenkrát poprvé keď som sa opila do bezvedomia. Alkohol, divotvorná tekutina, čo chutí a robí  z tých podivínov, ľudí – zvery. A ONY – opojné a krásne ako život sám, len kedy vie človek, že teraz je vrchol hory? Že teraz sa pôjde už len z kopca prianí. Omamný je život, lákavý. Zavieva, zaviera, zalieva srdcia všetkým čo si len úbožiatka prajú. Spomienky napité sirupom trpkosti, hladia hrdlá zúrivých kokainových beštijí.

Sa smejú, večne. Zmazať zo seba, každý jeden prejav toho, čo robí nás zvieraťom. Zmazať, to všetko, čo robí zo zverov ľudí. Prekrásne márne. Prepadám sa pomaly, do zeme, prichádzam, z jedného tohto všetkého. Pomaly klesajúc milujem ju, to, a všetko vôkol. Lebo čisté mysle milovať musia. Ostatné ostáva napísané, zahodené, zmyté daždom pohrdnutia.

Existuje, je. Dokonalosť. Nikdy tam kde ju chceme, všade vôkol. Prerýva sa vlasmi, telom. Kúskami sveta a spôsobuje dojem. Chvíľka, iba tá, čo postojí, lebo je nádherná. V knihách medzi riadkami, v daždi medzi kvapkami, vo vetre a v tichu. Prebýva , smelá nesmelá.

 

. neprečítaný.

08.04.2017

Pod pažami zaseknuté háky, za ušami jeho oči …, Vonku snežili lupene, tie prekliate, z kvetov jari… … zabijú ťa… tráp moje zmysly , padám na hranu , jemne stekajú vlasy, prúdom do hrstí … smiechu a špiny Nestojím na zemi … des, dojatie a stud. Niekto ťa vzal a obrátil naruby. Vedome pritakám, slučke okolo krku, „Ako sa to ku mne [...]

. presvedč.

20.10.2016

utopiť psa a s ním i svoju mačaciu dušu… každý deň si zúfalo žiadať o viac času… vzrušením plynie tisíckrát rýchlejšie, tak mi zas, strč prst do úst… pod nami priepasť, tisíca uhlov pohľadov.. doba… tak nádherne klzká.., zviaž mi ruky za chrbát a obes nádej, presvedč, že básnici neklamú…

. zbytky.

17.01.2016

Ranné zore píše na rozmočený inkoust, papierom. Vločky milióna metafor života, padajú do mojej roztrhanej hrude. Hmla medzi stromami, hry a ľudia, ktorí ich tak ničia… pália. Slasť! Dym stúpajúci z polí čerstvej matky zeme. Milión kilometrov domov… nie a nie sa tam opäť vrátiť… Milión želaní prerečie cez lačnú papuľu, kým zabijem svoju podstatu. [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.